LIIKUNNAN PUOLESTA JO VUODESTA 1941

Historiaa

  

1980-luvulla seuran toiminnassa olivat vahvoja lajeja lentopallo, suunnistus, hiihto, yleisurheilu, pyöräily ja voimailu, lisäksi kokeiltiin myös eksoottisempaa lajia, shakkia. Lentopallossa miehet pelasivat parhaimpina aikoinaan 3-sarjassa asti. Lentopallo on kuitenkin aina ollut pääsääntöisesti hauskanpitoa ja hyvää kuntourheilua. Monet nuorisoryhmät takasivat sen, että iskulaisista moni on vieläkin lentopallon parissa.

Petanque rantautui Kalvolaan 1990-luvulla, nykyisin se on harrastajamäärän perusteella laskettuna Iskun suosituin laji. asti petankki ja aerobic. Petankkista onkin muovautunut nykypäivän suosituin laji seurassa. Petankkia käy viikottain harrastamassa useita kymmeniä vakiheittäjiä. Kilpailumatkoja on alusta alkaen tehty naapurikuntiin ja SM-kisoihin asti.

Liittojuhlaperinne jatkui vielä 90-luvullakin Iskussa, jolloin iskulaiset olivat mukana kaksilla liittojuhlilla. Uusi vuosituhat tuo uudet haasteet seuraelämään. Pieniä, mutta merkittäviä tapahtumia on koko ajan, joista voisi kirjoittaa: lava- ja rivitanssikursseja, voimanostokilpailuja, kuntonyrkkeilyä, hiihto-, rullaluistelu- ja yleisurheilukilpailuja, petanqueturnauksia, maaottelumatkoja, pikkujouluja, saunailtoja…

  

 

 Asemakuja 2, 14500 Iittala

 044 7767704

 isku@kalvolanisku.fi