LIIKUNNAN PUOLESTA JO VUODESTA 1941

Historiaa

  

Elämäntapojen ja -tilanteiden muuttuessa on aina Iskussa harrastetut lajitkin saaneet erityispiirteensä ajan hengestä. Mikä on ollut muotia maailmalla, on se ollut muotia myös Iskussa. Nyrkkeily, lentopallo, pöytätennis ja autourheilu saivat sen ajan nuoret innostumaan.
Iskulaiset kaipasivat seuralleen virallista viiriä ja lippua ja saivatkin ne vuosikymmenen kuluessa. Seuran pöytäviirin suunnitteli taiteilija Hurme. Samalla päätettiin myös, että seuran lipusta tehdään viirin mallinen. TUL:n juhlavuoden kunniaksi seuralle saatiin myös käsin neulottu lippu, joka otettiin käyttöön VII liittojuhlilla, jonne osallistui seuran historian suurin osanottajamäärä, 98 osanottajaa.

1970-luvulla lentopallotoiminta vilkastui merkittävästi. Lentopallon lisäksi suunnistus ja painonnosto tulivat myös mukaan seuran toimintoihin. Vanhalla yhdistyksen perustamispaikalla Kutilassa, Rimmin työväentalolla sekä Pirttikosken maamiesseurantalolla polkaistiin ajanhenkeen sopivat tanssit aina kesäisin pystyyn, jossa miesnuoriso saattoi mopedeillansa käydä tanssittamassa kylän plikkoja. Tansseista innostuneet pitivät huolen myös siitä, että Kutilan uuneihin pistettiin talvellakin puita tanssivieraiden lämpimiksi.

Seuran kioski oli seitsemänkymmentäluvulle tultaessa jäänyt ajan kehityksestä jälkeen. Kun lisäksi vuokraaja ilmoitti lopettavansa samalla, kun kioskin siirtoa pois Iittalan lasikaupan parkkialueelta vaadittiin, tuli iskulaisille kiire etsiä uusi paikka uudelle kioskille. Uusi kioski nousi Lennintien alkuun kahdeksankymmenluvun alussa. Kioskia on laajennettu ja kunnostettu tämän jälkeen useita kertoja, jotta kioski rakennuksena pysyisi ajan tasalla.

  

 

 Asemakuja 2, 14500 Iittala

 044 7767704

 isku@kalvolanisku.fi